Ce spun liberalii despre posibilul boicot electoral al PSD

28 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ce spun liberalii despre posibilul boicot electoral al PSD

"Intenția PSD de a boicota alegerile este o atitudine previzibilă. Social-democrații sunt specialiști în limitarea democrației și în abuzuri electorale. Când PSD nu poate să restrângă altora drepturile electorale și le restrâng singuri", scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

Miercuri, la Bruxelles, la întalnirea cu Martin Schulz, preşedintele PE, liderul social-democrat Liviu Dragnea s-a plâns că adversarii politici ai PSD fac presiuni pentru modificarea legii alegerilor locale. Liderul PSD a afirmat că dacă acesta lege va fi modificată, PSD ia în calcul boicotarea alegerilor.

Anterior, liderul PSD a avertizat că nu există niciun argument democratic pentru schimbarea legii electorale cu doar câteva luni înainte de alegeri, pentru alegerea primarilor în două tururi. "În ciuda presiunilor din partea PNL, Guvernul are datoria să rămână consecvent mandatului pe care l-a primit din partea Parlamentului și să se abțină de la inițiative care nu sunt cuprinse în programul de guvernare", a afirmat Dragnea.

Şi UDMR susţine menţinerea alegerii primarilor într-un singur tur şi se opune modificării legii electorale. Fostul lider al UDMR, senatorul Marko Bela, acuză PNL că propune alegerea primarilor în două tururi pentru a avea mai mulţi primari.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră