PNL propune un termen limită pentru adoptarea legii votului prin corespondenţă

30 Aug 2015
PNL propune un termen limită pentru adoptarea legii votului prin corespondenţă
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, cere partidelor parlamentare să dezbată şi să adopte legea votului prin corespondenţă în sesiunea parlamentară care începe la 1 septembrie, propunând un termen limită pentru adoptarea actului normativ.

Alina Gorghiu avansează ca termen-limită pentru adoptarea acestei legi data de 1 noiembrie 2015."Legea votului prin corespondență, este, în viziunea PNL, fundamentală pentru legislația electorală din România. Am spus acest lucru încă din noimebrie 2014, când românilor din diaspora le-au fost încălcate drepturile printr-o organizare defectuoasă a alegerilor din partea Guvernului. Cozile umilinței din diaspora nu trebuie să se repete. De aceea, avem mare nevoie ca partidele parlamentare să dea dovadă de responsabilitate și să voteze proiectul votului prin corespondență în această sesiune parlamentară, până la data de 1 noiembrie", scrie pe Facebook copreşedintele PNL. 

Liberalii intenţionau să introducă acest act normativ pe ordinea sesiunii extraordinare a Parlamentului, convocată la 24 august şi dedicată Codului Fiscal. Sesiunea extraordinară a fost însă anulată în urma unei întâlniri a liderilor partidelor parlamentare, Codul fiscal urmând să fie reanalizat săptămâna viitoare, odată cu începerea sesiunii parlamentare ordinare la 1 septembrie.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră