Liberalii pregătesc ofensiva împotriva lui Oprea: de la moţiune la comisie de anchetă

24 Oct 2015
Liberalii pregătesc ofensiva împotriva lui Oprea: de la moţiune la comisie de anchetă
Fără exclude varianta demisiei sau a demiterii lui Gabriel Oprea, liberalii iau în calcul şi alte măsuri pentru a face lumină în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, motociclistul din coloana oficială a ministrului de Interne.

''Am decis să propunem grupurilor parlamentare, luni, să facem o discuție privitoare la toate pârghiile parlamentare pe care le avem la îndemână pentru a aduce lumină în această situație, vorbim de mijloace parlamentare — o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, o anchetă parlamentară, o comisie parlamentară, interpelări și orice alt mijloc parlamentar care va reuși să lămurească o situație pe care dl. ministru avea obligația s-o fi lămurit. Nu a făcut-o, iar noi, ca opoziție, punem interesul public înaintea oricărui interes politic', a afirmat Gorghiu, într-o conferință de presă susținută la Buzău, conform Agerpres.

În opinia liderului PNL, lipsa de transparență în acest caz, este inacceptabilă şi că această situaţie a generat două aspecte extrem de grave: distrugerea credibilităţii instituțiilor, a Ministerului de Interne şi refuzul unei explicații sau a unei reparații morală la care are dreptul familia poliţistului.

Ea a mai spus că dacă Gabriel Oprea nu va demisiona, atunci se impune demiterea acestuia de către premierul Ponta. Anterior, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a afirmat că după patru zile în care Oprea a tăcut, creând percepţia muşamalizării cazului, nu mai există decât varianta demisiei acestuia pentru "a salva credibilitatea Ministerului de Interne, a Poliţiei Române şi pentru a onora soldatul căzut pe care l-a lăsat în urmă. Îi solicit ministrului de Interne să demisioneze din funcţie!"

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră