Planul de bătaie al PNL la consultările cu PSD

04 Aug 2015
Planul de bătaie al PNL la consultările cu PSD
Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a anunţat că, la consultările cu PSD pe tema macrostabilităţii economice, liberalii se vor înarma cu calcule pentru a cere amînarea unor măsuri fiscale prevăzute să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

"Noi o să venim cu calculele în faţa colegilor parlamentari şi o să discutăm cu ei care sunt măsurile care pot intra imediat de la 1 ianuarie şi care vor trebui amânate şi cu cât timp vor trebui amânate, astfel încât măsura să fie sustenabilă, pentru că datorită faptului că Guvernul Ponta nu a luat toate măsurile de restructurare a pierderilor din economia românească sau a cheltuielilor inutile din economia românească, nu pot fi aplicate toate de la 1 ianuarie", a declarat Atanasiu.

El a mai spus că liberalii nu ţin neapărat ca reducerea TVA  să fie aplicată în două etape-  21% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19%, de la 1 iulie, aşa cum a propus luni copreşedintele PNL, Vasile Blaga.

"Noi nu ţinem neapărat să fie cum spunem noi TVA-ul. Poate fi oricare din celelalte măsuri amânată sau renunţat temporar la ea, astfel încât să-şi facă efectul celelalte măsuri, să vedem că ajungem să colectăm mai mult pe creşterea bazei de impozitare şi să putem folosi toate măsurile de relaxare fiscală în final", a mai spus Atanasiu.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră