Liberalii îi cer lui Cioloş mai multe secţii de votare în străinătate

25 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Liberalii îi cer lui Cioloş mai multe secţii de votare în străinătate

De asemenea, liberalii cer modificarea legislaţiei pentru a da posibilitatea ca orice procedură de înregistrare și orice fel de cerere sau solicitare să poată fi transmisă prin poșta electronică.

"Reglementările cu privire la secțiile de votare din străinătate, în situația secțiilor constituite la solicitarea a cel puțin 100 de alegători, să prevadă dreptul de vot la secția respectivă a tuturor cetățenilor români cu domiciliul în localitatea sau grupul de localități arondate acelei secții, indiferent dacă au semnat sau nu solicitarea de constituire a secției", se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii susţin că doar 2.371 de români au solicitat votul prin corespondență și doar 719 cereri sunt depuse pentru înființarea de noi secții de votare, "ambele situații fiind generate de refuzul PSD și aliaților săi de a permite proceduri simple de transmitere a cererilor, mai ales on-line".

Totodată, liberalii cer televiziunii publice promovarea campaniei de informare pentru votul în străinătate, inițiată de Ministerul Afacerilor Externe, prin includerea spotului informativ și în jurnalele de știri. Ei solicită şi celorlate instituții media să sprijine această campanie prin includerea spotului informativ în secțiunea 'mesaje de interes public'.

Alte stiri din Politic

Ultima oră