PNL cere ALEGERI ANTICIPATE

04 Noi 2015
PNL cere ALEGERI ANTICIPATE
Co-presedinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au anunțat că liberalii doresc alegeri anticipate. 
 
"PNL a înțeles că manifestarea de aseară este una împotriva neglijenței, aroganței, corupției din administrație. Este un avertisment puternic pe care politicienii îl primesc din partea societății. 
 
Partidul Național Liberal solicită alegeri anticipate. Solicităm asta încă de la începutul anului. Credem că astăzi cel mai rezonabil lucru nu este altceva decât soluția alegerilor anticipate printr-un acord politic.
 
Cred că nu avem voie să rămânem indiferenți la opinia publică.
 
Acesta este mandatul PNL și credem că dacă există bunăvoință, printr-un acord politic putem să rezolvăm această criză politică", a declarat Alina Gorghiu într-o conferință de presă.
 
Vasile Blaga a spus, de asemenea, că decizia lui Ponta de a demisiona "este târzie", dar "mai bine mai târziu decât niciodată". 
 
"E bine ca alegerile anticipate să aibă loc cât mai repede cu putință și cred că aceste alegeri sunt în acord cu opinia publică", a mai spus Vasile Blaga.

Victor Ponta a anunțat că și-a depus mandatul din funcția de prim-ministru, implicit și pe cel al Guvernului, dar că își va continua activitatea în această funcție până la formarea noului Cabinet, după manifestările de marți seara din București.
 
"Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuției între președinte și partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și, imediat ce noul guvern va fi instalat, putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o", a conchis Ponta.
 
Guvernul se va reuni la ora 16:00, în ședință, iar membrii coaliției de guvernare se vor întâlni la ora 13:00.
 
Demisia lui Ponta a fost anunțată cu puțin timp înainte de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră