PNL ar dori Primăria Capitalei, dar se teme de Sorin Oprescu

05 Aug 2015
PNL ar dori Primăria Capitalei, dar se teme de Sorin Oprescu
Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL, și-a anunțat participarea în competiția din partid pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei. El a precizat că nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre decizia sa, dar că liderii PNL știau de intenția sa de a candida.

Cum legea alegerilor locale, modificată recent, prevede, printre altele, alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, Ludovic recunoaşte că Sorin Oprescu este avantajat. În plus, electoratul de dreapta este mai puțin interesat de alegeri decât electoratul de stânga, a mai adăugat Orban.

"Nefiind alegeri în două tururi, situația e un pic mai complicată. E avantajat primarul în funcție. Al doilea lucru, oarecum un dezavantaj, este că PSD nu a avut niciodată un concurent pe electoratul de stânga, el aproape întotdeauna a concentrat voturile alegătorilor de stânga. În timp ce în dreapta spectrului politic a existat o competiție, au fost mai mulți candidați", a declarat Ludovic Orban pentru Adevărul Live.

Până în prezent, și-au mai anunțat înscrierea în competiția internă din PNL Cristian Bușoi, Costică Canacheu și Petre Roman.Alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei vor avea loc în 2016.

Alte stiri din Politic

Ultima oră