Parlamentul dă undă verde referendumului lui Iohannis. PNL promite muncă la firul ierbii

13 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Parlamentul dă undă verde referendumului lui Iohannis. PNL promite muncă la firul ierbii

Parlamentul a dat luni aviz favorabil solicitării preşedintelui Iohannis privind iniţierea unui referendum consultativ referitor la continuarea luptei anticorupţie şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Decizia Parlamentului a fost luată cu unanimitate de voturi.

Cele două Camere reunite ale Parlamentului au adoptat o hotărâre prin care avizează favorabil inițierea referendumului, cu recomandarea ca prin întrebarea formulată să se respecte Constituția României, legea 3/2000 privind referendumul, deciziile CCR în materie și recomandările codului de bune practici în materie de referendum adoptat de Comisia de la Veneția.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat că susţine avizul favorabil, deşi crede că referendumul propus de preşedintele Iohannis nu este necesar. Mai mult, el a cerut să se găsească şi banii necesari organizării acestui referendum deoarece în bugetul pe 2017 nu sunt prevăzuţi.

"Eu susţin ca proiectul de hotărâre pe care îl redactăm să fie de aviz favorabil, în sensul în care există întrunite condiţiile de legalitate pentru organizarea referendumului. V-aş ruga, însă, pe cei care susţineţi că este necesar, în opinia mea nu este necesar, să identificaţi şi resursele financiare necesar şi să apreciaţi dacă este bine să arătăm că în societatea românească este o confruntare între cei care vor continuarea luptei antiicorupţie şi cei care nu", a declarat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae.

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat că liberalii se vor implica şi vor susţine şi în Parlament, şi în spaţiul public referendumul iniţiat de şeful statului.

"PNL se va implica cu arme şi bagaje, cu organizaţii, cu muncă la firul ierbii, ajungând la fiecare om care ar trebui să îşi spună părerea cu privire la direcţia în care ar trebui să meargă România", a declarat Turcan.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră