Președintele Timofti: "Regina Ana a fost și va rămâne un simbol al măreției și demnității neamului românesc"

02 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Președintele Timofti:

"Am aflat cu adâncă tristețe și profund regret vestea despre moartea Reginei Ana a României. Este dureros faptul că Peleșul intră în doliu la doar două luni de la ceremonia emoționantă dedicată împlinirii celor 150 de ani de Regalitate. Regina Ana a fost și va rămâne un simbol al măreției și demnității neamului românesc.

Alături de Rege, în anii de pribegie, Suverana a promovat și a iubit Țara, punându-și crezul în revenirea României la Democrație. De asemenea, cu aceleași sentimente curate, ca întreaga Familie Regală, a susținut aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

Regina Ana își merită locul în istoria României și al tuturor românilor. Dumnezeu s-o odihnească!", spune Timofti în mesajul postat pe site-ul Administrației Prezidențiale de la Chișinău.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția. Corpul neînsuflețit va fi depus în 9 august la Castelul Peleş, miercuri, 10 august, va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

Alte stiri din Politic

Ultima oră