Legislație pentru libertatea presei. Propunere pentru evaluarea și modificarea legislației existente

24 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Legislație pentru libertatea presei. Propunere pentru evaluarea și modificarea legislației existente

Senatorul PSD Nicolae Moga a propus, în plenul Camerei superioare, constituirea unui grup de lucru care să evalueze legislația existentă, dar și necesarul reglementativ pentru a se asigura libertatea deplină a presei, prevenirea atacurilor împotriva jurnaliștilor și eliminarea amenințărilor la adresa libertății presei.

"Este cazul să acordăm atenția cuvenită jurnaliștilor onești din presă. Și fac o exemplificare concretă, referindu-mă la cei acreditați la Senat. Pentru informația corectă, transmisă în timp real, jurnaliștii își petrec 10-12 ore stând în picioare, cu un suc sau 2-3 cafele. Nu-și permit să piardă timpul la masă pentru a nu pierde știrea. Cu aparatura greoaie târând-o după ei, pentru că redacțiile nu au fonduri de investiții pentru tehnică nouă. Ei sunt o echipă — a celor acreditați la Senat—, indiferent de canalul media. Nu se ceartă, nu au divergențe, ci transmit știrea fără nicio constrângere. Comportamentul lor ne poate folosi ca model. Prin conlucrare se pot realiza reglementări moderne, în spiritul apărării valorilor democratice ale unui stat de drept", a argumentat senatorul.

Senatorul și-a exprimat îngrijorarea că, după ultimele evenimente, libertatea de expresie și de opinie prin mass-media devin tot mai restrânse.

Alte stiri din Politic

Ultima oră