Ne-am luat preşedintele înapoi! Klaus Iohannis, prima întâlnire de lucru pe 2016

11 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
Ne-am luat preşedintele înapoi! Klaus Iohannis, prima întâlnire de lucru pe 2016

 Era 31 decembrie atunci când preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele nostru, al tuturor românilor, primul om în stat din România lucrului bine făcut, a postat pe Facebook un mesaj de urare pentru toţi românii. Era cu puţin înainte de 2016. De atunci, au venit şi au trecut zăpezile, a venit moşul, a plecat moşul, azi au început din nou şcolile, iar de preşedintele nostru nu mai ştim nimic. Doar că, încă în 2015, ne-a spus că privește cu încredere anul 2016, în mesajul transmis cu ocazia Anului Nou, că depinde numai de noi să folosim oportunitățile pe care le avem pentru a progresa și a face din România țara pe care ne-o dorim. Adică România Lucrului bine făcut! Din Florida cum s-o vedea?!

"Vă urez tuturor un An Nou fericit, bogat în împliniri şi mai înalt în aspiraţii. Privesc cu încredere spre 2016. Vreau ca schimbările în bine să capete contur şi consistenţă. Depinde numai de noi să folosim oportunităţile pe care le avem pentru a progresa şi a face din România ţara pe care ne-o dorim. La mulți ani, dragi români, oriunde v-aţi afla!" De atunci, Klaus Iohannis nu a mai dat niciun semnal. Pe Facebook, bineînţeles, aşa cum ne-a obişnuit. Bine, din Florida- unde e cald şi bine, fără austeritate şi fără tehnocraţi- nu prea îţi vine să bagi lumea-n seamă. Că, de, concediu, e concediu! Mesajele oamenilor pe contul de Facebook al preşedintelui nu au contenit să apară. Tu ştii ce mai face preşedintele tău?

CE SPUNE POPORUL

El Emigrante 2015 e anul in care nu ai facut nimic Domnule Presedinte.

Doar vacante si aruncare cu paltoane. Somn usor, Domnule Presedinte.

Elena Ouatu: Domnule Presedinte Iohannis ma ajutati si pe mine sa vad Florida? Nu, nu vreau, pentru ca am o pensie buna.....900 lei dupa 40 ani, 2 luni si 4 zile de munca. Platesc darile de stat la timp cumpar medicamente de 270 lei pe luna(sunt operata pe cord deschis) si imi cumpar haine de la second hand. V-am votat domnule Iohannis si dvs. cum ne rasplatiti? Aprobandu_- va dvs. si parlamentarilor salarii astronomice (vazute de nivelul meu de pensie). Dvs.v-ati luat tara inapoi pas cu pas dar noi ce pasi trebuie sa facem sa va pese de noi?

Sergiu M. Dan: Degeaba ii scrie ti comentarii, mesajul oricum nu l a scris el, iar comentariile voastre nu l intereseaza.
Omul e in Florida nu cred ca are timp ptr romani e ocupat sa si recupereze casa.

CE MESAJ I-A TRANSMIS UN ROMÂN STABILIT ÎN FLORIDA LUI KLAUS IOHANNIS

Un român stabilit în Florida, acolo unde preşedintele Klaus Iohannis a ales să-şi petreacă vacanţa de Sărbători vacanţă, alături de Prima-Doamnă, i-a transmis şefului statului o scrisoare prin care îi reproşează, printre altele, că e mai preocupat de vacanţe decât de ţară. Reamintim că, ăn urmă cu un an, Klaus Iohannis câştiga alegerile prezidenţiale cu ajutorul Diasporei care se revoltase împotriva lui Victor Ponta pentru lipsa urnelor de vot în afara graniţelor. În ciuda terenului câştigat imediat după alegeri, Klaus Iohannis pare să piardă, pas cu pas, diaspora. Şi nu numai. Dacă Traian Băsescu ne-a promis că vom trăi bine, Klaus Iohannis ne-a promis o „Românie a lucrului bine făcut„. Oare din Florida cum o arăta? Haideţi, domnule preşedinte, că se poate!

Un român stabilit în Florida, acolo unde şeful statului se află în aceste momente în vacanţă, i-a transmis lui Iohannis o scrisoare prin care îi reproşează, printre altele, că e mai preocupat de vacanţe decât de ţară:

"Stimate domnule președinte,

Vă scriu aceste rânduri, care sunt în ultimă instanță un ultim apel la bunăvoință, cu mare tristețe și cu profundă speranță să ne înșelăm.

Numele meu este Sorin Roiban. Sunt specialist în domeniul IT, stabilit în Statele Unite din anul 1999. În Florida, aici, unde v-ați petrecut vacanța de iarnă, la soare. Vă scriu în numele meu, al familiei mele, cât și al majorității sutelor de mii de români cu drept de vot stabiliți în Statele Unite, integrați și apreciați în comunitate.

Invocăm această majoritate, Excelență, din considerentul că majoritatea am votat Klaus Iohanis președinte. Înțelegem că vă aflați la odihnă, într-o altă binemeritată vacanță, din cele patru, după puțin mai mult de un an de mandat în care, pas cu pas, v-ați recuperat România. În schimb, Excelență, ne-ați pierdut pe noi“, susţine românul stabilit în Florida.

Alte stiri din Politic

Ultima oră