Mesajul lui Ponta pentru noul Guvern de la Chișinău

21 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Mesajul lui Ponta pentru noul Guvern de la Chișinău

"Felicitări și succes noului Prim-Ministru de la Chișinău Pavel Filip! Acum însă rapid la reforme, muncă, eforturi și sacrificii! România trebuie să sprijine toate aceste acțiuni necesare pentru parcursul european al Moldovei", a scris fostul premier pe Facebook.

Citește și Clădirea Parlamentului Republicii Moldova, devastată de protestatari. Jandarmii, bătuți de mulțime (VIDEO)

Reamintim că Filip împreună cu echipa sa de miniștri au depus jurământul, aseară, în fața președintelui Republicii Moldova, după ce, anterior, Parlamentul aprobase, într-o ședință care a durat doar 32 de minute, programul de activitate al Guvernului și lista cabinetului Filip.

Citește și Autorităţile române îndeamnă la calm, în cazul protestelor de la Chişinău

Tot ieri, mii de oameni s-a adunat în fața clădirii legislativului manifestând împotriva învestirii Guvernului Filip. După învestire, aceștia au înconjurat Parlamentul pentru a nu le permite deputaților să iasă din clădire.

Citește și Noul Guvern de la Chișinău. Lista oficială cu viitorii miniștri din Cabinetul Pavel Filip

Protestatarii au forțat o uță laterală a Parlamentului și au pătruns în Parlament, însă au fost scoși de forțele de ordine. Zece persoane, printre care și patru polițiști, au fost răniți în urma altercațiilor. Printre cei agresați a fost și deputatul liberal Mihai Ghimpu.

Citește și Noi proteste la Chișinău. Platforma Demnitate și Adevăr îndeamnă oamenii să iasă în stradă (VIDEO)

Alte stiri din Politic

Ultima oră