Deputatul Mădălin Voicu, numit consul general al României la Bonn

22 Iul 2015
Deputatul Mădălin Voicu, numit consul general al României la Bonn
Guvernul a adoptat astăzi o hotărâre prin care deputatul PSD, Mădălin Voicu, este numit consul general al României la Bonn, în Germania. Deputatul PSD îl înlocuieşte pe Mihai Botorog.

Mădălin Voicu a declarat la România Tv că este filogerman şi din această calitate a considerat că poate accepta propunerea MAE de a fi consul general al României la Bonn. Recent, Mădălin Voicu avansa posibilitatea de a se retrage din politică.

"Eu vreau să ies din politică foarte repede. Asta însemnând maxim o lună de zile. În momentul în care voi ieşi din politică, eu nu o să arunc cu pietre sau să critic. (...) Vreau să îmi aleg un alt drum, în altă direcţie, unde voi reuşi probabil să fac mult mai mult", a spus marţi Mădălin Voicu, la Antena 3.

"Vă spun lucrul asta pentru că, în momentul în care voi pleca, voi avea mai multă libertate să spun lucruri pe care până acum am considerat că nu e corect să le spun", a mai spus el Mădălin Voicu, adăugând că va pleca inclusiv din PSD.

Practic, Guvernul a adoptat astăzi două hotărâri: una prin care îl recheamă pe Mihai Botorog din calitatea de consul general, șef al Consulatului General al României la Bonn. "Începând cu data încheierii misiunii domnului Mihai Botorog, domnul Mădălin Ştefan Voicu se numește consul general, șef al Consulatului General al României la Bonn, Republica Federală Germania", precizează un comunicat al Guvernului.

Totodată, Executivul a adoptat o hotărâre prin care Mihai Botorog este numit consul general al României la Marsilia, Franţa. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră