Dragnea: PSD are foarte multe resurse pentru postul de premier. PNL pregăteşte o moţiune de cenzură

18 Sep 2015
Dragnea: PSD are foarte multe resurse pentru postul de premier. PNL pregăteşte o moţiune de cenzură
 Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, nu crede că o moţiune de cenzură a PNL va duce la schimbarea din funcţie a premierului Ponta, dar, dacă va fi nevoie de nominalizarea unei alte persoane în acest post, atunci PSD are "foarte multe resurse".

''Nu cred că are șanse (moțiunea de cenzură — n.r.). Nu e o noutate că PNL anunță o moțiune de cenzură (...) Nu moțiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta'', a declarat Dragnea, vineri la Ploieşti, citat de Agerpres.

El a mai spus că social-democrații nu se află în căutarea unui premier, însă dacă va fi nevoie ca o altă persoană să fie nominalizată în locul lui Victor Ponta, PSD nu va fi pus în dificultate pentru că are ''foarte multe resurse''.

Invitat joi seara la B1Tv, liderul PSD a afirmat că plecarea lui Ponta din fruntea Guvernului în urma trimiterii sale în judecată în dosarul Turceni Rovinari poate pune partidul într-o situaţie dificilă, deoarece nimeni nu poate garanta că preşedintele Klaus Iohannis va desemna tot un candidat PSD. Dragnea a susţinut că opinia generală în partid e că PSD trebuie să rămână la guvernare. "Eu sprijin interesul partidului, interesul partidului e să rămână la guvernare. Nu vrem să riscăm ca PSD să iasă de la guvernare", a declarat liderul social-democrat.

"Vom vorbi în zilele următoare, vom avea discuţii cu Ponta şi în partid, nu sunt semne că partidul nu îl va susţine pe Ponta. E foarte importantă decizia lui, nu l-am sunat azi, e important pentru el să-şi pună ordine în gânduri. Nu e o situaţie fericită şi mi s-a părut firesc să îl las să îşi pună ordine în gânduri", a adăugat Dragnea, referindu-se la decizia DNA de trimitere în judecată a lui Victor Ponta.

Liberalii vor depune lunea viitoare o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, au declarat, pentru Agerpres, surse din PNL. Decizia a fost luată în Colegiul Director Național al PNL care se desfășoară la Poiana Brașov.

Tema acestei moțiuni de cenzură vizează situația premierului Victor Ponta, care a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Rovinari-Turceni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!


Alte stiri din Politic

Ultima oră