Liviu Dragnea, liderul PSD până la congresul din noiembrie

22 Iul 2015
Liviu Dragnea, liderul PSD până la congresul din noiembrie
PSD va fi condus până la congresul din luna noiembrie de Liviu Dragnea. El a obţinut 65 de voturi din  partea membrilor CEx, în timp ce Rovana Plumb, 18. Votul a fost secret, cu buletine.

După vot, Dragnea a declarat că a primit un vot de încredere pentru o echipă unită care să pregătească un plan de acţiuni al partidului în Parlament, în teritoriu şi un program politic pentru dezvoltarea României. El a pledat pentru valorificarea lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Robert Negoiţă şi Marian Oprişan, cei doi conducând asociaţii ale primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

"Rovana Plumb rămâne președinta Consiliului Național, un om politic cu anvergură serioasă, un ministru foarte bun, un om politic care mai are foarte multe de spus în politică și cu care sunt convins că pot colabora foarte bine", a declarat Dragnea.

Proaspătul lider interimar al PSD a mai spus că toţi membrii CEX au hotărât să-l sprijine pe Victor Ponta pentru a-şi îndeplini mandatul de prim-ministru. Dragnea a explicat că Ponta nu a votat în cadrul CEx deoarece urma să ajungă la o întâlnire la Otopeni "cu domnul Tusk" (n.r. preşedintele Consiliului European, Donald Tusk), care a făcut o escală la Bucureşti după o vizită la Baku, şi nu a mai ajuns la vot.

"Am avut o discuţie telefonică cu Gabriel Oprea, liderul UNPR, care sprijină formula votată azi şi îl asigur de dorinţa noastră de colaborare onestă şi cinsitită. Colegilor de la ALDE le transmitem la fel", a adăugat Dragnea.

La scurt timp după decizia CEx al PSD, liderul UNPR, Gabriel Oprea, a dat un comunicat în care îşi reafirmă sptijinul pentru premierul Victor Ponta şi reconfirmă parteneriatul cu PSD în cadrul coaliţiei de guvernare.

" Decizia Comitetului Executiv Național PSD este un pas pe calea stabilității și permite întregii Coaliții să se preocupe cu maximă atenție de guvernare. Votul de încredere acordat lui Liviu Dragnea este foarte clar și la fel de clară este și opțiunea partidului pentru continuarea guvernării.

UNPR susține în continuare Executivul condus de Victor Ponta, susține coaliția de guvernare si va continua să asigure stabilitatea României, așa cum a făcut-o de fiecare dată.

PSD rămâne cel mai mare partid din România și, împreună cu UNPR și ceilalți parteneri, are capacitatea de a continua o guvernare bună, cu rezultate concrete și vizibile pentru cetățeni. Vom merge mai departe împreună, pentru echilibru politic și economic, pentru interesul național și pentru România.

În același timp, UNPR îl sprijină pe președintele României, domnul Klaus Iohannis în toate proiectele care privesc securitatea națională a României", afirmă Oprea.

Şi copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat pentru Agerpres că parteneriatul formațiunii sale cu PSD merge mai departe. "A fost alegerea PSD pe care o respectăm. Am avut o relație bună cu Liviu Dragnea și sunt convins că vom putea colabora foarte bine în continuare", a declarat Constantin.


Congresul PSD în cadrul căruia va fi aleasă o nouă conducere şi vor fi aprobate modificările la Statutul partidului va avea loc în luna noiembrie.
Anunţul a fost făcut de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, după votul pentru conducerea interimară a partidului ce are loc în cadrul CExN. 

Ion Iiliescu a declarat că a votat cu echipa Dragnea, deşi cu o săptămână în urmă spunea că o susţine pe Rovana Plumb. El şi-a motivat schimbarea opţiunii spunând că atunci nu exista o altă alternativă, fiind doar varianta Rovana Plumb. În opinia sa, Liviu Dragnea e mai bun pentru a conduce PSD până la congresul din noiembrie. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră