Dragnea: Legea votului prin corespondenţă va fi elaborată de AEP

24 Aug 2015
Dragnea: Legea votului prin corespondenţă va fi elaborată de AEP
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, după şedinţa conducerii centrale a partidului, că viitoarea lege a votului prin corespondenţă va fi concepută de Autoritatea Electorală Permanentă  (AEP), pe baza unui set de principii ce vor fi elaborate pe baza consultărilor parlamentare.

După ce legea va fi elaborată de AEP, liderii partidelor parlamentare vor lua o decizie politică pe forma finală a acestui act normativ, procedura fiind similară cu cea aplicată în cazul Codului Fiscal.

"Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost mandatat să elaboreze un set de principii — sigur, să se consulte cu ceilalți colegi din Parlament — pe care să le înainteze Autorității Electorale Permanente, care, într-un timp rezonabil, să transmită partidelor politice parlamentare un proiect de lege care să cuprindă aceste principii", a declarat Liviu Dragnea după ședința Biroului Permanent Național al PSD.

În prezent, se află în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege pe tema votului prin corespondenţă care prevede că românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au dreptul să voteze prin corespondenţă la alegerile parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare, precum şi la referendumurile naţionale.  Proiectul actului normativ se află la Comisia parlamentară comună pentru elaborarea legislaţiei electorale.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!


Alte stiri din Politic

Ultima oră