Klaus Iohannis: Schimbarea Guvernului nu rezolvă problemele, mai e mult de făcut. Alegerea mea a fost primul mare pas

04 Noi 2015
Klaus Iohannis: Schimbarea Guvernului nu rezolvă problemele, mai e mult de făcut. Alegerea mea a fost primul mare pas
Președintele României, Klaus Iohannis a făcut declarații privind protestele de ieri seară și despre demisia premierului Victor Ponta și a Guvernului. Iată principalele declarații:

-Alegerea mea a fost primul mare pas spre acest gen de politica.

-Aseara indignarea romanilor s-a transformat intr-o revolta autentica. Zeci de mii de oameni au iesit in strada pentru a-și arata revolta, nemulțumirea, majoritatea in Bucuresti dar si in multe alte orase s-a iesit in stada. Trebuie sa recunoastem că manifestantii au avut dreptate. Ei au solicitat lucruri de bun simt,  au solicitat demisiile celor vinovati, raspunsuri, clarificari.

-Aseara au avut loc dupa aprerea mea, cele mai potrivite manifestatii de strada pe care le-am vazut eu. Oamenii au iesit, au protestat, si-au spus nemultumirile. Oamenii au aratat clar ce asteapta. Schimbarea. In fine. Tarziu, foarte tarziu. Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi respectat si daca s-ar fi impus respectarea normelor si alegilor niciunul n-ar fi trebuit sa moara.

-Acum avem o situatie noua, un guvern demisionar, astept ca primul ministru sa-mi inainteze demisia, demisia guvernului si imediat dupa voi lua legatura cu partidele politice si voi convoca consultari cu ele. Aceste consultari vor avea loc deja maine, cel tarziu poimaine. Vreau in cursul acetei saptamani prima runda de consultari poilitice pentru a avea o imagine depre cum vor partidele solutionarea acestei situații.

-Vom avea un guvern interimar. Vom avea o solutie pe care o voi comunica atunci cand ea se cristalizeaza. Nu vreau astazi sa intru in detalii. Dupa ce vom parcuge urmatorii pasi voi veni in fata opiniei publice si voi expune primele concluzii.

-Insa, aceste schimbari sunt doar un nou pas, unul important, in directia schimbarii politicii romanesti, in directia imbunatatirii clasei politici romanesti. Mai e mult de facut, nu putem sa credem ca o simpla schimbare a guvernului rezolva problemel Romaniei, nici macar problemele clasei politice romanesti. E nevoie de mult mai mult. Eu sunt dispus sa-mi asum aceste demersuri care vor duce la un alt fel de politica in Romania.

-Apropo de solicitarile de alta natura care au aparut in cursul ultimelor zile si care au fost formulate in cursul demonstratiilor de aseara. Este adevarat si demonstrantii ne-au spus ce cred ei ca trebuie sa se intmple. Cred ca aceste solicitari sunt corecte. Sunt de bun simt. S-a vorbit despre cladirile din Bucuresti care sunt supuse riscului seismic, despre imbunatatirea sitautiei din spitale, au fost facute propuneri care cu siguranta trebuie sa fie luate in seama de politicieni. Oricine va fi in viitorul guvern va trebui sa ia seama si va trebui sa vina cu solutii.

Alte stiri din Politic

Ultima oră