Klaus Iohannis, declaraţie de presă înainte de plecarea la Bruxelles

17 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Klaus Iohannis, declaraţie de presă înainte de plecarea la Bruxelles

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi,  înainte de plecarea la Bruxelles, că procedura prin care economia statelor din UE este evaluată reprezintă o temă fără emoții în Consiliul European, însă a subliniat că trebuie consolidată clasificarea României ca țară fără dezechilibru macroeconomic.

„O temă care nu va da emoții, dar care țin să o menționez este 'Semestrul european'. 'Semestrul european' este, în esență, o procedură prin care economia țărilor din UE este evaluată", a spus Iohannis.  "Este un progres semnificativ obținut în ultima perioadă de România, sigur, trebuie consolidată această clasificare, trebuie înaintat un program care înlătură deficiențele care încă există în economia românească, dar, sub linie, este un progres îmbucurător", a arătat șeful statului. Președintele Iohannis va participa joi și vineri la Consiliul European de la Bruxelles, potrivit agerpres.ro. 

Klaus Iohannis participă astăzi, începand cu ora 17:00, la reuniunea Consiliului Europeani, la Bruxelles. Şeful statului se va afla la Bruxelles pe 17 si 18 martie. Preşedintele Iohannis s-a aflat, săptămâna trecută, într-o vizită de stat în Israel şi Palestina. Şeful statului s-a întâlnit cu lideri ai Parlamentului şi cu alte oficialităţi, dar şi cu reprezentanţi ai disaporei române.

Alte stiri din Politic

Ultima oră