Președintele Iohannis: Anul 2019 este un termen prea optimist și nerealist pentru aderarea la zona euro

15 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Președintele Iohannis: Anul 2019 este un termen prea optimist și nerealist pentru aderarea la zona euro


E important să evităm fragmentarea UE, să ne concentrăm pe elemente care ne unesc, nu pe acelea care aprofundează viziunea est-vest și nord-sud", a declarat Iohannis, în conferință de presă de la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a precizat că România își menține în continuare obiectivul de a se alătura zonei euro, dar a avertizat că o aderare prea rapidă "poate fi în detrimentul economiei românești".

"Constătam foarte des că la Bruxelles vin lideri nationali și toți vorbesc de bine de UE, de viitorul ei. Aceiași lideri merg acasă și încep să aibă un discurs exact opus: acuză UE pentru toate greșelile care, de fapt, se fac în plan național, pentru eșecurile pe care le au la ei acasă. Ei, așa nu se poate. E nevoie de o comunicare serioasă, credibilă, intensă", a spus președintele Iohannis.

La întrebarea în ce stadiu se află țara noastră în ceea ce privește  zona Euro, președintele Iohannis a răspus: Inițial, s-a vehiculat ca termen 2019, a fost un termen înaintat prea optimist, aș spune chiar nerealist.
2019 e exclus, dar România are în continuare obiectivul strategic de aderare la zona euro. Când se va intampla, trebuie să stabilească în primul rând specialiștii, când e pregatită economia. O aderare prea rapidă poate fi în detrimentul economiei românești.

Alte stiri din Politic

Ultima oră