Surprinzător!!! Iohannis trimite doi generali SRI la pensie

09 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
Surprinzător!!! Iohannis trimite doi generali SRI la pensie

Înaintea ocupării acestei poziţii, generalul Cocoru a fost şeful Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul serviciului. Tot astăzi , a fost trecut în rezervă, cu înaintare la gradul de general de brigadă cu o stea, colonelul SRI Florin Badea Pintilie, scrie Digi24.Potrivit biografiei de pe site-ul SRI, Dumitru Cocoru „a fost numit adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 26 ianuarie 2009.

Iohannis i-ar fi cerut lui Mihai Ungureanu, şeful SIE, să demisioneze 

Reamintim că  este a doua ştire importantă din zona serviciilor apărută în media în ultima perioadă. Alina Petrescu a prezentat, marți după-amiază, la Esențial, informația potrivit căreia relația dintre președintele Klaus Iohannis și șeful SIE, Răzvan Ungureanu, s-ar fi răcit mult în ultimele luni. Surse de la Cotroceni au confirmat pentru hotnews.ro că Iohannis i-ar fi cerut în mai multe rânduri lui MRU să plece de la conducerea SIE. Potrivit surselor citate, una dintre cauzele care ar fi dus la răcirea relațiilor este faptul ca "MRU se laudă că din 2019 va fi viitorul președinte", lucru care l-a deranjat pe șeful statului. In plus, lui Mihai Răzvan Ungureanu i se reproșează că ar fi rămas dependent de anumiți oameni de afaceri.

De asemenea, potrivit sursei citate, informaţii privind răcirea relațiilor au apărut imediat după episodul Black Cube, când SIE a avut un răspuns inedit la acuzațiile lansate de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru lipsa de colaborare în combaterea corupției.

Alte stiri din Politic

Ultima oră