Iohannis împlinește astăzi 57 de ani. Ce-i transmite Dragnea președintelui

13 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Iohannis împlinește astăzi 57 de ani. Ce-i transmite Dragnea președintelui

"Îi transmit sănătate, cum le transmit tuturor. Şi a, ştiţi ce-i doresc? Exact ce-mi doreşte dumnealui mie", a spus Liviu Dragnea, aseară, la Romania TV.

Întrebat dacă ştie ce anume îi doreşte președintele, Dragnea a răspuns: "Nu ştiu. Din moment ce spune că este un om cinstit şi onest, exact ce-mi doreşte mie, îi doresc şi eu dumnealui. Mie mi se pare foarte fair din partea mea. Şi o spun cu drag".

Preşedintele PSD a spus că nu-i va trimite flori preşedintelui.

"Trandafiri roşii i-am dat Gabrielei Firea, trei trandafiri, în seara în care a câştigat alegerile, (…) este un om care a meritat aceşti trei trandafiri care au reprezentat aprecierea din partea întregului partid", a conchis Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis s-a născut pe data de 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de saşi transilvăneni, potrivit informaţiilor postate pe pagina sa de Facebook.

Părinții săi au emigrat, în anii ’90, în Germania, însă el a ales să rămână în Sibiu. A urmat cursurile Facultății de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca.

În 1983 a început să predea, fiind profesor la mai multe școli din împrejurimile Sibiului, iar după cinci ani a ajuns să predea la Liceul ”Samuel von Brukenthal”, pe care îl absolvise, titularizându-se aici

După 15 ani de activitate ca profesor, Klaus Iohannis a fost numit în conducerea învățământului local din Sibiu. A fost inspector școlar general adjunct (1997-1999) și apoi inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu (1999-2000).

„Începând cu anul 1990, am devenit membru al Forumului Democrat German din România. M-am aflat la președinția Forumului timp de 12 ani, începând din 2002, iar în anul 2000, am avut onoarea de a fi desemnat drept candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului. Deși niciun sondaj nu indica asta, în luna iunie a aceluiași an, am fost ales primar al Sibiului și am continuat să reprezint prima opțiune a sibienilor la toate alegerile ce au urmat. Astăzi, sunt Președinte al României, în urma alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014„, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

A deținut patru mandate consecutive de primar al orașului Sibiu, din partea FDGR, fiind ales la scrutinurile din 2000, 2004, 2008 și 2012. A fost primar al Sibiului până în decembrie 2014, când a devenit președinte al României.
În mandatul său, Sibiul a primit titlul „Capitală Europeană a Culturii”, în anul 2007 – alături de Luxemburg – și a găzduit numeroși oficiali externi – șefi de stat, înalți demnitari, ambasadori.

La 20 februarie 2013 s-a înscris în Partidul Național Liberal (PNL), iar la 23 februarie 2013 a fost ales, la Congresul ordinar al PNL, prim-vicepreședinte al partidului. La 28 iunie 2014, în cadrul Congresului ordinar al PNL, a fost ales președinte al acestui partid, primind 95% din voturile delegaților la Congres. În cadrul aceluiași congres a avut loc și fuziunea dintre PNL și PDL, în urma căreia a rezultat alianța electorală Alianța Creștin Liberală Partidul Național Liberal-Partidul Democrat Liberal (ACL PNL-PDL).

La 11 august 2014, Biroul Politic Național comasat PNL-PDL a decis desemnarea liderului liberalilor, Klaus Iohannis, drept candidat al ACL la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. În primul tur de scrutin al alegerilor, din 2 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a obținut 30,37% din voturi, iar principalul său contracandidat, Victor Ponta, reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, a obținut 40,44% din voturi.

La 16 noiembrie 2014, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a fost ales președinte al României, cu 54,43% din voturi. La 21 noiembrie 2014, Curtea Constituțională a României a confirmat rezultatele alegerilor prezidențiale și a validat alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte. La 18 decembrie 2014 și-a depus mandatul de președinte al PNL și și-a anunțat demisia din partid, ca urmare a alegerii sale în funcția de președinte al României. A depus jurământul în fața Parlamentului la 21 decembrie 2014.

Alte stiri din Politic

Ultima oră