Înscrierea în Registrul Electoral se încheie peste 3 zile

12 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Înscrierea în Registrul Electoral se încheie peste 3 zile

Astfel, până la 14 septembrie 2016, orele 24:00, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot depune personal sau pot transmite prin poștă sau prin e-mail la ambasada sau consulatul din statul în care locuiesc solicitarea de înscriere în Registrul electoral, optând fie pentru a-și exercita votul prin corespondență, fie pentru a solicita înființarea unei secții de votare în localitatea de reședință.

Varianta transmiterii prin e-mail presupune trimiterea documentelor în format electronic. Astfel, după completarea, semnarea și datarea cererii de înscriere a alegătorului, aceasta trebuie scanată și trimisă pe adresa de e-mail a ambasadei/consulatului împreună cu o copie scanată a pașaportului (valabil) (pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate) sau cu o copie scanată a cărții de identitate (valabile) și o copie scanată a documentului care atestă reședința (pentru cetățenii români cu reședința în străinătate).

Cetățenii români care optează pentru trimiterea prin e-mail a documentelor pentru înscrierea în Registrul electoral pot consulta pe site-ul MAE lista cu adrese de e-mail puse la dispoziție de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României.

Alte stiri din Politic

Ultima oră