Mâine dimineaţă se încheie campania electorală pentru locale

03 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Mâine dimineaţă se încheie campania electorală pentru locale

De asemenea, cu 48 de ore înainte de ziua votării sunt interzise prezentarea de sondaje de opinie sau difuzarea de spoturi de publicitate electorală; invitarea sau prezentarea candidaţilor în programe şi comentarii privind campania electorală. În ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieşirea de la urne, înainte de închiderea votării.

Votarea are loc într-o singură zi. Începe la ora 7.00 şi se închide la ora 21,00. Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară.

Cetățenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, pot să-și exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate. Serviciile de Evidenţă a Populaţiei au anunţat program prelungit, inclusiv în ziua alegerilor, pentru eliberarea actelor de identitate, necesare la vot.

În premieră, la alegerile locale va fi implementat un sistem informatic de monitorizare a prezenței la urne și de prevenire a votului ilegal. Sistemul va fi funcțional în secțiile de votare de pe o tabletă utilizată de un operator de calculator, care va scana CNP-ul alegătorului și va verifica dacă acesta a mai votat sau nu.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră