Grindeanu vrea să repare unde a fost lovit mai tare: votul cu bile

28 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Grindeanu vrea să repare unde a fost lovit mai tare: votul cu bile

Înlăturat de la guvernare printr-o moţiune de cenzură, premierul interimar, Sorin Grindeanu, vrea să ceară Curţii Constituţionale să găsească o modalitate de a proteja votul parlamentarilor de orice presiuni.

Votul la moţiunea de cenzură este secret, cu bile, dar la 22 iunie, la demiterea Guvernului Grindeanu, parlamentarii coaliţiei au votat cu bilele la vedere, fiind supravegheaţi de liderii PSD, în urma unei decizii luate în grupurile parlamentare.

"I-am rugat pe cei din SGG, poate găsesc o soluţie până mâine, să facem o solicitare la CCR de a se găsi o modalitate ca parlamentarii să îşi poată exprima votul fără nicio constrângere. Votul trebuie să fie secret. Asta este pentru viitor, pentru sănătatea democraţiei", a declarat miercuri Grindeanu, într-o conferinţă de presă de bilanţ, la Palatul Victoria.

El a mai spus că scene precum cele de la moţiunea de cenzură de acum o spătămână nu ar trebui să se mai repete. "Cred că ceea ce s-a întâmplat la moţiunea de cenzură, acest spectacol cu rânduri de filtre şi cu arătatul votului, nu ar trebui să se mai întâmple în Parlamentul României", a spus Grindeanu.

El l-a îndemnat de premierul desemnat Mihai Tudose să schimbe echipa de la conducerea ANAF şi a spus că aceia care au protestat astă iarnă în faţa Guvernului împotriva ordonanţei 13 "au făcut bine".

"Pentru mine, aceste șase luni reprezintă o experiență semnificativă în administrația centrală, o lecție de viață, pe care mi-am însușit-o. Există, în schimb, și un lucru care m-a pus pe gânduri: dorința unui singur om de a face rău și de a strânge cât mai multă putere într-o singură mână", a  mai spus Grindeanu, referindu-se la liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră