Gorghiu e sigură: Viitorul premier al României va avea sânge liberal

26 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Gorghiu e sigură: Viitorul premier al României va avea sânge liberal

"Viitorul premier al României va avea sânge liberal şi mă uit în sală şi vreau să cred, de asemenea, că vom face în aşa fel încât să îi convingem pe români să dea încă o dată o lecţie usturătoare stângii, ca în 2014. Este important să credem că au trecut vremurile în care România se putea lăuda că acceptă un prim-ministru condamnat definitiv. Vă asigur că atâta vreme cât la Cotroceni există un preşedinte pe care îl cheamă Klaus Iohannis, niciodată Dragnea nu va fi premierul României", a declarat vineri Alina Gorghiu, la Liga Aleşilor Locali, de la Poiana Braşov, conform agerpres.ro.

Ea crede că PSD și ALDE nu vor atinge pragul de 50% la alegerile parlamentare, dar a admis că acest lucru depinde foarte mult de cum se descurcă PNL în următoarele trei-patru luni. Gorghiu susţine că PNL nu va guverna cu PSD şi le-a cerut aleşilor liberali să arate că nu există niciun blat PSD-PNL. "Noi nu vom guverna cu PSD, să înţeleagă cine are de înţeles lucrul ăsta", a spus Gorghiu.

Printr-o rezoluţie adoptată de Liga aleşilor locali, PNL susține adoptarea unui Cod de integritate pentru funcțiile publice, un cod general, care să se refere la toate funcțiile publice — elective sau numite, locale sau naționale — care să privească și regimul conflictelor de interese și se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcții publice.

Prin acest document, liberalii își asumă că vor prelua în programul de guvernare următoarele măsuri: descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, atribuțiile administrației locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea funcționarilor publici cu o creștere medie de 22% începând cu anul 2017, statutul aleșilor locali, Codul incompatibilităților, salarizarea aleșilor locali și simplificarea procedurilor pentru creșterea gradului de atragere a fondurilor europene și pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră