Gorghiu: Guvernul dă undă verde alegerii primarilor din două tururi

08 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Gorghiu: Guvernul dă undă verde alegerii primarilor din două tururi

Acum o lună, Alina Gorghiu a anunțat că liberalii vor ataca în contencios administrativ Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale, pentru a introduce votul pentru primari în două tururi.

"Vom iniția demersurile pentru atacarea acestei hotărâri în instanța de contencios administrativ, astfel încât să putem invoca excepția neconstituționalității prevederilor alegerii primarilor într-un singur tur", declara Alina Gorghiu. Anterior, ea a recunoscut că doar în Parlament sau prin sesizarea CCR se mai poate schimba ceva astfel încât să se revină la votul în două tururi.

Acum două săptămâni, deputatul PNL Cezar Preda spunea că la alegerile locale din iunie se va vota în două tururi pentru primari, indiferent de ameninţările PSD, procedura fiind deja declanşată. "Argumentele mele sunt acelea că toate demersurile PNL sunt în grafic, Guvernul va da răspuns săptămâna viitoare, Curtea Constituțională va da în termen răspunsul, iar românii se vor bucura de ceea ce au cerut: să voteze în două tururi de scrutin primarii de localități", a declarat Cezar Preda.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră