Marea dilemă a UNPR înainte de alegeri

19 Iul 2015
Marea dilemă a UNPR înainte de alegeri
Cu mai puţin de un an înainte de alegerile locale, UNPR-ul condus de vicepremierul Gabriel Oprea are de ales între două variante: fie merge în alianţă cu PSD, fie merge singur, pe propriile liste.
Liderul UNPR susţine că în partid există un curent din ce în ce mai puternic ca partidul să renunţe la alianţa cu PSD şi să meargă singur în alegeri.

„Avem două posibilităţi, le analizăm: să mergem în alianţă cu PSD sau să mergem singuri în alegeri. Spuneam că e un curent din ce în ce mai puternic în partid, puţin prea optimişti, prea îndrăzneţi, spun: domnule, trebuie să mergem singuri”, a declarat sâmbătă Gabriel Oprea, la Realitatea Tv. El nu a dorit să anticipeze care variantă va fi aleasă şi a precizat că o decizie va fi luată „la momentul oportun”.

În perspectiva alegerilor locale, Gabriel Oprea a spus că UNPR speră să recâştige primăriile pe care le conduce, în jur de 100, dintre care cinci mari primării - Sectorul 2, Drobeta Turnu Severin, Călăraşi, Galaţi, Baia Mare -, dar să câştige şi altele. 

Cât priveşte ocuparea funcţiei de premier, liderul UNPR a afirmat că este un subiect asupra căruia nu mai are rost să se discute." Cred că sunt bun ca militar, pe probleme de securitate națională — cu toată modestia, cred că am demonstrat acest lucru. (...) Cred că locul meu este în acest domeniu. Sunt alții care vor să fie prim-miniștri, să fie sănătoși. Cred că, dincolo de funcții, trebuie să fim mai responsabili, ca să facem ceva pentru România", a spus Oprea.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră