Frunzăverde, suspendat din PNL, după condamnarea la închisoare

15 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Frunzăverde, suspendat din PNL, după condamnarea la închisoare

În acest dosar, a fost condamnat şi fostul vicepreşedinte Ionesie Ghiorghioni la trei ani şi două luni cu executare. Cei doi sunt acuzaţi că şi-au folosit influenţa politică pentru a determina mai mulţi primari să adune un număr cât mai mare de voturi pentru candidatul Klaus Iohannis. Ei au condiţionat strângerea de voturi de acordarea fondurilor bugetare.

Tribunalul Caraş-Severin a stabilit pentru cei doi pedepse complementare privind interzicerea exercitării anumitor drepturi pe o perioadă de 5 ani, iar în cazul lui Ghiorghioni, o amendă penală de 27.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals și o pedeapsă accesorie privind exercitarea unor drepturi.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat vineri că, în urma condamnării, Sorin Frunzăverde este suspendat din calitatea de membru al PNL. "Nu comentăm decizii ale instanțelor. Așteptăm verdictul final, ultima decizie a instanței în legătură cu colegul nostru. Ne exprimăm părerea de rău în legătură cu situația creată și sperăm ca până la urmă să nu rămână în felul acesta", a declarat Stroe pentru Agerpres.

Totodată, avocaţii lui Frunzăverde şi Ghiorghioni au anunţat că vor face apel la sentinţa dată de Tribunalul caraş severin. Ei consideră "sentinţa profund nelegală, netemeinică și nedreaptă".

Alte stiri din Politic

Ultima oră