Un fost consilier al lui Băsescu, dat în judecată peste Prut

11 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un fost consilier al lui Băsescu, dat în judecată peste Prut

Mihai Ghimpu a susţinut luni, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile lui Fota i-au prejudiciat imaginea. „Declarațiile lui Iulian Fota aduc prejudicii imaginii mele. Am trimis deja o sesizare la CNA din România pentru a se lua măsuri. Îl voi da în judecată pentru declarații calomnioase”, a declarat Ghimpu, conform Unimedia.

„Până la urmă, miliardul a fost furat cu contribuția pro-europenilor noștri. Principalul aliat a lui Plahotniuc este Ghimpu. Adică, pro-românul Ghimpu, omul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit și îl sprijină pe Plahotniuc pe un joc politic absolut murdar împotriva lui Filat. Ghimpu a sperat că dacă Filat se duce de râpă, el preia o parte din electoratul lui Filat și se întărește el politic. Ce este acum în Republica Moldova, este o mizerie pe mai multe planuri, nu doar economic, dar și politic”, a declarat Fota, la B1TV.

El a mai spus că prin acest furt, guvernarea de la Chișinău a scuipat și în România, care a prezentat R.Moldova în fața europenilor drept „o istorie de succes". „Prin furtul miliardului s-a scuipat nu doar în cetățenii Republicii Moldova, s-a scuipat în noi. Cum adică, tu furi miliardul în ochii mei, eu cel care am pus un cuvânt pentru tine în fața europenilor? Este un gest foarte urât față de propiul popor și față de parteneri”, a adăugat Fota.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră