Năstase: De ce societatea noastră se încăpăţânează să meargă în marşarier

24 Oct 2015
Năstase: De ce societatea noastră se încăpăţânează să meargă în marşarier
Fostul premier Adrian Năstase mărturiseşte pe blogul personal că încearcă să afle de ce societatea românească merge tot în marşarier, discutând teme precum Revoluţia, mineriada, Ceauşescu.

Timp în care, spune el, capitalul străin câştigă tot mai mult teren în ţară, activitatea parlamentară şi mediatică se bazează pe lupta anticorupţie, iar tinerii, dacă nu pleacă din ţară, optează din ce în ce mai mult pentru tot mai numeroasele instituţii de control şi informaţii.

"Incerc, in continuare, sa inteleg de ce societatea noastra se incapataneaza sa mearga in marche-arriere. Temele publice sunt, in continuare, revolutia ( cea din 1989, nu cea de la 1848), mineriadele, comunismul, securismul, viata lui Ceausescu, cat si ce s-a furat in ultimii 25 de ani. In timpul asta, capitalul strain a pus stapanire pe economia, pe bancile si pe magazinele din Romania. A pus stapanire, intr-o masura, si pe politica din Romania. De aceea, nu mai simt, la cei pe care ii intalnesc, entuziazmul de a lansa proiecte, dorinta de a face echipe. Lupta anti-coruptie si lupta impotriva evaziunii fiscale au devenit pilonii activitatilor parlamentare si mediatice. Tinerii isi doresc sa lucreze doar in institutii de control si de informatii, institutii care se inmultesc precum ciupercile. Sau sa plece afara", scrie fostul premier. 


Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră