Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, în fața judecătorilor: Am fost cel mai prost ministru din istoria României

12 Oct 2015
Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, în fața judecătorilor: Am fost cel mai prost ministru din istoria României
Fostul deputat PDL de Braila si fost ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, inculpat in celebrul dosar "Microsoft", s-a prezentat in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, recunoscandu-si faptele de care l-au acuzat procurorii anticoruptie.

Sandu a afirmat in fata instantei, lasandu-i masca pe magistrati, ca se considera "cel mai prost ministru din istoria Romaniei". "Fac politica din '99, am facut campanii electorale cu Gheorghe Stefan si am ajuns la PDL. A fost cea mai proasta perioada din viata mea. Am fost cel mai prost ministru din istoria Romaniei. Am stabilit cu Cocos sa finantam cu doua milioane de euro campania PDL, dar si prezidentialele, iar cu Stefan alta intelegere, tot cu doua milioane euro", a spus Sandu.

Sandu le-a povestit procurorilor anticoruptie cum a pompat milioane de euro in partid. Dupa ce a devenit membru al Guvernului Boc, Sandu sustine ca i s-au transmis obligatiile financiare fata de PDL, pe care le-a respectat.

Fost deputat de Braila intre 2004 si 2008, Gabriel Sandu a declarat in fata procurorilor DNA ca a finantat cu 300.000 de euro Organizatia Judeteana PDL Braila pentru campania prezidentiala din 2009. La acel moment, filiala era condusa de Giana Patrascu, in prezent membru PNL si director Directia Administrare Patrimoniu din cadrul Agentiei Domeniilor Statului.  Gabriel Sandu sustine in declaratia de la DNA ca "toate persoanele implicate in campania PDL Braila" cunosc implicarea sa financiara. Fostului ministru i s-ar fi promis ca daca va castiga campania de la Braila, pe care o si coordona la ordinul conducerii centrale a partidului, va deveni presedintele Organizatiei Judetene.

Alte stiri din Politic

Ultima oră