Elena Udrea s-a întors în Parlament: Tocmai am votat Codul Fiscal, a doua oară

03 Sep 2015
Elena Udrea s-a întors în Parlament: Tocmai am votat Codul Fiscal, a doua oară
Elena Udrea s-a întors, azi, în Parlament pentru a vota Codul Fiscal. 
 
"Tocmai am votat Codul Fiscal, a doua oara. Este bine ca in sfarsit va intra in vigoare, desi era mult mai buna forma in care fusese aprobat prima data. Desi reducerea TVA-ului la 20% de la inceputul lui 2016 este o masura foarte buna si asteptata, era si mai bine daca se mentinea varianta care prevedea reducerea la 19%. La fel cum, din pacate, negocierile dintre partide, inventate ca sa arate unii ca de ei depinde politica si guvernarea, au facut ca scoaterea taxei pe constructii speciale, a accizei suplimentare pe combustibil si reducerea impozitului pe profit de la 16% la 5%, sa se amane pentru 2017", a scris Elena Udrea, pe Facebook. 
 
Deputații au adoptat, azi, cu 279 de voturi "pentru" și 8 "împotrivă", proiectul legii Codului Fiscal, Camera Deputaților fiind for decizional. Următorul pas este promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis.
 
S-a convenit reducerea TVA până la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi până la 19% de la 1 ianuarie 2017.
 
Taxa pe stâlp va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepţie solicitată de ministrul Agriculturii referitoare la construcţiile speciale din agricultură.
 
Supra-acciza va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, plafonarea CAS la 5 venituri medii brute va fi aplicată de la 1 ianuarie 2017, iar reducerea impozitului pe dividende va fi operată de la 1 ianuarie 2017.

Alte stiri din Politic

Ultima oră