Război pe drepturile veteranilor. Premierul Cioloş iese la atac

04 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Război pe drepturile veteranilor. Premierul Cioloş iese la atac

"De la 1 iunie, acești oameni, care s-au sacrificat pentru România, luptând în Al Doilea Război Mondial sau în războaiele din Afganistan, Bosnia sau Irak, sunt somați de administrațiile financiare să plătească impozite de care fuseseră scutiți prin lege (Codul fiscal). Aceeași măsură se aplică și persoanelor cu handicap. (...) Îi cer de aceea premierului Cioloș ca, urgent, să anuleze efectele acestei noi și uluitoare dovezi de dispreț la adresa românilor. România este o țară care își cinstește eroii, încă mai este așa ceva. Dacă acest guvern nu va ști să-și cenzureze măcar acest dispreț, îl va cenzura PSD prin moțiune", a susţinut miercuri Liviu Dragnea într-un comunicat de presă.

În replică, premierul Cioloş a declarat joi că guvernul său nu a venit cu modificări care să elimine drepturi, facilităţi fiscale sau să impună alte taxe şi impozite veteranilor. "Am fost surprins să constat că suntem ameninţaţi cu moţiunea de cenzură pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gândit, redactat şi votat chiar de partidul care lansează aceste ameninţări. Hotărârea de guvern dată de noi în primăvară venea cu unele clarificări, dar nu avea cum să modifice ceva din legea Codului Fiscal", a declarat premierul pentru Mediafax.

El a mai spus că guvernul său nu a făcut altceva decât să corecteze una dintre multele "inepţii" ale guvernării anterioare. "Pe scurt, sunt multe inepţii pe care acest guvern a trebuit să le corecteze. Aceasta va fi încă una dintre ele. Am discutat cu ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu şi vom modifica prin ordonanţă de urgenţă legea Codului Fiscal, astfel încât să reparăm această greşeală făcută de guvernul Ponta şi votată în Parlament. Din punctul meu de vedere, aceste scutiri de impozite sunt un gest minim de reparaţie morală şi compensaţie financiară pe care statul român îl poate face pentru veterani şi pentru familiile lor", a mai spus Cioloş.

Alte stiri din Politic

Ultima oră