Dragnea: "Am fost bucuros să văd prima tranșă de imigranți găzduiți de România"

17 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Dragnea:

Cu prilejul participării la reuniunea Partidului Socialist European de la Bruxelles, președintele PSD Liviu Dragnea a susținut că Sistemul European de Graniță și Pază de Coastă trebuie să fie creat cât mai rapid și că orice soluție în privința abordării imigrației ar trebui să rămână voluntară, ținând seama de eforturile în curs și de angajamentele actuale ale statelor membre.

"Am fost bucuros să văd că prima tranșă de imigranți găzduiți de România, ca parte a procesului de relocare din Grecia, a fost administrată în condiții optime de autorități, fiind respectate întocmai toate prevederile fundamentale privind drepturile omului", a afirmat Dragnea.

În cadrul reuniunii Partidului Socialist European, președintele PSD a susținut propunerile socialiștilor europeni privind relansarea creșterii economice în statele membre ale UE, în mod special prin investiții publice.

Șefii de state și de guverne din Uniunea Europeană, reuniți la Bruxelles, vor adopta noi măsuri în fața crizei migrației și refugiaților, în centrul dezbaterii aflându-se un acord cu Turcia pe această temă. De asemenea, liderii UE vor evalua punerea în aplicare a recomandărilor specifice fiecărei țări și vor discuta despre prioritățile pentru semestrul european 2016. (sursa)

Alte stiri din Politic

Ultima oră