Dragnea nu vede rostul consultărilor cu Cioloş

29 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea nu vede rostul consultărilor cu Cioloş

"PSD, UNPR, ALDE și UDMR au anunțat că nu sunt de acord cu modificarea legii alegerile locale, iar în aceste condiții nu știu dacă domnul prim-ministru Dacian Cioloș se mai poate gândi că mai are rost să inițieze, în vreun fel sau altul, ordonanță sau proiect de lege, în condițiile în care o largă majoritate din Parlament nu susține această idee. (...) Poziția noastră a fost, este și rămâne fermă în acest caz, pentru că nu suntem de acord să apară acest precedent foarte periculos. Am mai spus și spun că ne putem trezi la toamnă, în septembrie-octombrie, că vor să modifice și legea alegerilor parlamentare și, de aici încolo, în anii următori, înainte de orice alegeri se pot modifica în favoarea unuia sau altuia', a declarat Dragnea, la finalul Biroului Național Permanent al PSD, desfășurat la Brașov.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat miercuri că premierul Cioloş ar urma să discute cu liderii partidelor politice pe tema legii alegerilor locale în zilele următoare. Copreşedintele Alina Gorghiu, a declarat joi, că liderii partidelor politice parlamentare se vor întâlni săptămâna viitoare cu premierul Cioloş pe tema organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin. "Evident că ne dorim ca lucrurile să intre pe un făgaş care să presupună un cadru cu competiţie şi un cadru în care legitimitatea să fie cuvântul la ordinea zilei. Până la urmă, primul ministru are obligaţia să răspundă agendei publice, nu unei solicitări venite din partea PNL şi nici să cedeze unei ameninţări venite din partea PSD", a declarat Alina Gorghiu la RRA.

De partea cealaltă, liderul PSD a denunţat presiunile pe care PNL le exercită asupra Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. "Decizia noastră e foarte clară. În cazul în care, prin mijloace abuzive și nedemocratice, s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale", a declarat Liviu Dragnea, joi, la Sinaia, într-o conferință de presă.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră