Codul fiscal: Ponta e în Turcia, coaliţia nu a luat nici o decizie

20 Iul 2015
Codul fiscal: Ponta e în Turcia, coaliţia nu a luat nici o decizie
Deşi trebuia să hotărască astăzi asupra soluţiei de promovare a măsurilor din Codul Fiscal, retrimis Parlamentului de preşedintele Iohannis, coaliţia de guvernare a amânat luarea unei decizii. Între timp este aşteptată şi revenirea premierului Ponta din Turcia pentru a anunţa ce soluţie a găsit, premierul lipsind de la şedinţa Coaliţiei.

Până atunci însă, au rămas în discuţie aceleaşi variante în privinţa Codului Fiscal. "Nu este încă precizată o poziție atâta vreme cât există trei variante: ori ordonanță, ori asumare de răspundere, ori sesiune parlamentară, până când nu discutăm în coaliție", a declarat liderul interimar al PSD, Rovana Plumb, înainte de şedinţa coaliţiei, precizând că este luată în calcul orice variantă sustenabilă.

în schimb, pentru copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, asumarea răspunderii guvernamentale în Parlament pe noul Cod Fiscal este cea mai bună dintre cele trei variante. "Cred că cea mai bună variantă este asumarea răspunderii, dar trebuie să vedem toate condiționările constituționale. Este un proiect pe care l-am asumat politic noi toți ca și coaliție, dincolo de premier, ca atare trebuie să marcăm și din punct de vedere politic", a declarat Daniel Constantin, înaintea şedinţei coaliţiei.

După şedinţă, Rovana Plumb a anunţat că liderii coaliţei sunt de acord cu Codul Fiscal în forma adoptată de Parlament, că Victor Ponta a fost informat în legătură cu această decizie a coaliţiei şi că s-a stabilit ca premierul să comunice "modalitatea de soluţionare". Ea a spus că premierul se afla în Turcia, pentru un control, după operaţia la genunchi, Victor Ponta simţindu-se foarte bine.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră