Cioloş şi Iohannis, reacţii despre criza din Turcia

16 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Cioloş şi Iohannis, reacţii despre criza din Turcia

"Singura cale înainte pentru Turcia este întoarcerea la ordinea constituțională și la statul de drept. În această dimineață, la reuniunea informală a șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană prezenți la Summitul ASEM, am susținut împreună cu ceilalți lideri europeni condamnarea tuturor acțiunilor de violență și agresiune asupra instituțiilor statului democratic alese. Turcia este un partener cheie pentru România și pentru Uniunea Europeană", a scris Cioloș pe Facebook.

Totodată, premierul precizează că a primit asigurări de la MAE că este deplin funcțională celula de criză constituită din dispoziția ministrului Lazăr Comănescu.

"MAE m-a asigurat că celula de criză constituită azi noapte din dispoziția ministrului este deplin funcțională și este în legătură cu cetățenii români care au nevoie de asistență. Totodată, ambasada și consulatele României în Turcia sunt în alertă și pregătite să-i ajute pe toți cetățenii români care au nevoie de sprijin", a mai spus șeful Executivului.

Reacţii privind tentativa de lovitură de stat din Turcia vin şi din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis susţine, într-un comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei, că stabilitatea Turciei este importantă pentru securitatea regională, europeană și internațională şi își exprimă speranța că ordinea publică în această țară va fi restabilită în cel mai scurt timp.

"Turcia este un partener strategic al României și aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea țării, pe baza respectării democrației și instituțiilor democratic alese de poporul turc, este importantă pentru securitatea regională, europeană și internațională", se arată în comunicat.

"Misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Turcia sunt pregătite să acorde toată asistența necesară, în caz de nevoie, cetățenilor români aflați în Turcia", mai adaugă Administrația Prezidențială.

Citiţi şi:

IMAGINI ŞOCANTE. CNN Turk a fost luat cu asalt de militari. Jurnalişti de la Hurriyet, luaţi ostatici de soldaţi înarmaţi (VIDEO)

Români blocaţi în Turcia. Zborurile din și către aeroportul Ataturk au fost anulate

Puci în Turcia: 90 de morţi la Ankara şi Istanbul. Erdogan: "Rămân alături de poporul meu, nu plec nicăieri" (VIDEO)

Ponta: Oamenii simpli care au iesit în stradă au salvat Turcia de dictatură

Celulă de criză la MAE român, din cauza situaţiei din Turcia. Numere de telefon în caz de urgenţă

VIDEO. Tanc trecând peste mașini pe străzile Istanbulului

Explozie puternică la Ankara. Elicoptere şi avioane ale Armatei survolează capitala turcă

Alte stiri din Politic

Ultima oră