Cioloș declină oferta de a intra în politică. Momentan. "Discutăm la sfârșitul lui 2016"

01 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Cioloș declină oferta de a intra în politică. Momentan.

Dacian Cioloș ar vrea să rămână premier până la sfârșitul anului viitor. „Eu sper sa pot să-mi duc mandatul până la capăt, dar voi fi prim-ministru atât timp cât Parlamentul, care a învestit acest Guvern, va considera că Guvernul poate să rămână", a declarat Cioloș la Europa FM.

Întrebat dacă, după alegerile din 2016, ar intra în politică pentru a rămâne premier, Cioloș a spus că, momentan, nu ia în calcul această variantă. "Așa cum stau lucrurile acum, nu cred că intrarea într-un partid mă ajută pe mine să fac mai bine lucrurile", a spus Cioloș.

El a adăugat însă că nu vrea să discute astfel de probleme în acest moment, pentru că încă nu a „dovedit” faţă de el că este „capabil să facă nişte lucruri”. „De ce să vorbesc de ce s-ar întâmpla la sfârşitul lui 2016? Discutăm atunci”, a afirmat premierul.

Declarațiile lui Cioloș vin la cîteva zile după ce copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că este gata să atragă în PNL tehnocrați din Cabinetul Dacian Cioloș, care doresc să activeze într-un partid politic. "Dacă vor fi oameni în Guvern care să facă o figură frumoasă și să ne placă ca mesaj public, o să le fac o invitație de a intra în PNL și de a candida la parlamentare sau în altă competiție", a spus Gorghiu.

Recent, într-o intervenție la România TV, fostul lider liberal Crin Antonescu a evocat posibilitatea preluării şefiei PNL de către Dacian Cioloş. "O altă formulă care va deveni mai devreme sau mai târziu politică, pentru că repet, a guverna este un act politic. Dl. Cioloș este un personaj politic. (...) Lucrul acesta mai devreme sau mai târziu va căpăta probabil și o culoare de partid, într-un sens sau în altul: fie dl. Cioloș va merge în conducerea unui partid existent, fie va înființa un nou partid, idee care se vehiculează oricum", a susținut Crin Antonescu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră