Cine sunt reprezentanții STRĂZII. Adi Despot, Liviu Mihaiu, Nicușor Dan, Cătălin Drulă, printre cei invitați de Iohannis la Cotroceni

06 Noi 2015
Cine sunt reprezentanții STRĂZII. Adi Despot, Liviu Mihaiu, Nicușor Dan, Cătălin Drulă, printre cei invitați de Iohannis la Cotroceni
Președintele Klaus Iohannis poartă, la această oră, discuții cu reprezentanți ai societății civile, pentru formarea unui nou Guvern. În debutul consultărilor, Iohannis a spus el va duce acum mai departe mesajele lor către politicieni și a vorbit despre o nouă abordare a politicii.
 
"Aceasta este o întâlnire atipică, pentru că vremuri deosebite produc rezultate deosebite, aceasta este speranța mea. Tragedia care a avut loc în clubul Colectiv a fost un declanșator foarte puternic pentru o adevărată revoltă, pentru o mișcare care a dus la căderea Guvernului. Eu cred că mișcarea cu care avem acum de-a face este mai mult decât o schimbare de guvern. Eu cred că este vorba de o schimbare de paradigmă și trebuie să recunosc că lumea, pe bună dreptate, așteaptă o nouă abordare a politicii, o nouă abordare din partea politicienilor. Am considerat că, în această situație, când strada a jucat un rol decisiv, când societatea civilă a formulat cereri, solicitări, abordări specifice, este foarte să avem această întâlnire. Cred că este o modalitate foarte potrivită pentru a folosi președintele în calitatea lui de mediator", a spus şefului statului. 
 
Lista reprezentanților care participă la discuții cu președintele:

1. Sorin Ioniță - Expert Forum
2. Elena Calistru - Funky Citizens
3. Nicușor Dan - Asociația Salvați Bucureștiul
4. Mihai Dragoș - Consiliul Tineretului din România
5. Ionuț Sibian - Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
6. Cristina Guseth - Freedom House
7. Liviu Mihaiu - Salvați Dunărea și Delta
8. Ema Stoica - studentă Facultatea de Jurnalism
9. Adrian Despot - solist "Vița de Vie"
10. Todor Benga - OKIAN
11. Alexandru Bindar - Uniunea Studenților din România
12. Cătălin Drulă - Asociația Pro Infrastructura
13. Edmond Niculușcă - Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate
14. Horia Oniță - Consiliul Național al Elevilor
15. Claudia Postelnicescu - Inițiativa România
16. Ștefan Dărăbuș - HHC România
17. Andrei Cornea - GDS
18. Clara Matei - Asociația Medicilor Rezidenți din România
19. Dragoș Slăvescu — medic 
20. Octavian Berceanu — Uniți Salvăm 

Inițial, Adi Despot nu a dorit să meargă la consultările de la Cotroceni, considerând că participarea lui la aceste discuții nu ar fi decât o "improvizație".

"Dragii mei,
Va multumesc pentru sustinerea si increderea acordata. Va inteleg furia si dorinta de schimbare. Si eu, la fel ca si voi, sunt satul de improvizatii. Participarea mea in calitate de reprezentant la consultari nu ar fi decat o alta improvizatie. Nu am nici pregatirea si nici priceperea necesara pentru asa ceva.
Cu totii suntem nemultumiti de lipsa de profesionalism de care au dat dovada atat clasa politica cat si marea majoritate a functionarilor publici. Haideti sa nu facem greseala de a inlocui o serie de incompetenti cu o alta serie de incompetenti.
Cu respect,
Adrian Despot"

Ulterior, Despot a revenit asupra deciziei și a anunțat că va merge, totuși, la discuțiile cu Iohannis.

"Am fost invitat la Cotroceni de catre Presedintele Iohannis. In continuare consider ca nu sunt persoana potrivita insa, in spiritul respectului fata de democratie si simbolurile acesteia, voi fi acolo", a scris muzicianul pe pagina sa de Facebook.

Surse din anturajul artistului au declarat că Despot ar fi fost invitat telefonic chiar de președintele Klaus Iohannis. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră