Candidatura lui Buşoi la Primăria Capitalei nu este definitivă. PNL îi pune condiţii

18 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Candidatura lui Buşoi la Primăria Capitalei nu este definitivă. PNL îi pune condiţii

"Legat de domnul Bușoi, dânsul a fost desemnat de către organizația PNL București, în urma unui vot în forurile de conducere ca și candidat la primărie, are acest vot în spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv și, în mod cât se poate de clar, dacă nu-și face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi susținut de PNL, pentru că nu avem cum să mergem cu o variantă care să nu se încadreze în ceea ce vă spuneam, adică să fie un om care are, din start, o șansă reală de a câștiga”, a declarat  Ilie Bolojan, duminică seara, la Digi24.

Declaraţiile lui Bolojan vin la scurt timp după ce Buşoi a fost acuzat că îşi face campanie electorală pe seama tragediei de la Colectiv. "Prioritatea numarul unu a Bucureştiului este consolidarea celor peste 600 de clădiri încadrate în clasa I şi II de risc seismic. Vorbim de siguranţa oamenilor, iar aici nu e loc de compromisuri. Incendiul de la Colectiv ne-a demonstrat că nu suntem pregătiţi pentru dezastre de asemenea proporţii. Lucrările de consolidare a clădirilor cu risc seismic trebuie demarate cât mai rapid, indiferent de costuri şi de eforturi", afirma Cristian Busoi la 11 ianuarie pe Facebook, afirmaţii pentru care şi-a prezentat scuze ulterior.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat la începutul acestui an politicscan.ro, copreşedintele Alina Gorghiu evita să spună dacă PNL va mai face un sondaj în luna februarie pentru a decide definitiv candidatura lui Cristian Bușoi la Primăria Capitalei.

"Cristian Bușoi este un candidat energic, care are un program foarte bun. Până la alegeri are toate atuurile pentru a demonstra că este nu doar cel mai bun candidat, ci și că are șansele cele mai mari de a câștiga. Are toată susținerea mea și a partidului pentru a reuși. Este alt profil de candidat, unul care inspiră seriozitate. Nu este acel candidat spumos dar care să facă administrația praf, așa cum s-a întamplat până acum la Primăria Capitalei", a spus liderul PNL .

Luni, Biroul Politic Național al PNL a validat 14 dintre propunerile de candidați ai formațiunii la funcția de primar de municipiu reședință de județ și trei nominalizări la președinția unor consilii județene. Candidatura lui Buşoi nu se numără printre cele validate.

Conform copreşedintelui PNL, Vasile Blaga, candidaţii la primăriile reşedinţă de judeţ sunt Mircea Hava — Alba Iulia, Gheorghe Falcă — Arad, Dragoș Luchian — Bacău, Ștefan Boboc — Brăila, Emil Boc — Cluj Napoca, Pavel Badea — Craiova, Petru Mărginean — Deva, Nicușor Ciumacenco — Galați, Daniel Cârjan — Drobeta Turnu Severin, Marius Bodea — Iași, Andrei Voloșevici — Ploiești, Ioan Popa — Reșița, Marius Bălașa — Slatina, Nicolae Robu — Timișoara.

Cele trei candidaturi la şefia CJ sunt Ionel Palăr — Bacău, Alin Tișe — Cluj, Eugen Pârvulescu — Teleorman.

Alte stiri din Politic

Ultima oră