Bursa zvonurilor. Trei ministri ai lui Ponta devin trei ministri ai lui Ciolos

12 Noi 2015
Bursa zvonurilor. Trei ministri ai lui Ponta devin trei ministri ai  lui Ciolos
In timp ce premierul desemnat Dacian Ciolos isi continua consultarile in privinta alcatuirii noului guvern, nu lipsesc speculatiile privind numele celor care sunt luati in calcul pentru diferite ministere.

Astfel, se vehiculeaza insistent numele numele lui Dan Dungaciu,director al Institului de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane. Acesta ar urma sa ocupe functia de ministru de Internne. Alt nume care apare in aceste relatari pe surse este cel al Laurei Stefan, expert in probleme de anticoruptie la Expert Forum,careia I s-a propus functia de ministru al justitiei.
De asemenea Marius Nica, aflat in acest moment la conducerea Ministerului Fondurilor Europene, numit acolo de PSD, se pare ca-si va pastra postul si in guvernul Ciolos.

Raman in carti, la bursa zvonurilor, Sorin Campeanu si Bogdan Aurescu. Primul va avea in continuare portofoliul de la educatie iar Aurescu isi va pastra postul de la  Externe, in ciuda contestarii de catre UDMR.  Mai mult, Campeanu va ocupa, in unele variante, si postul de vicepremier.

Alt nume vehiculat pentru fotoliul de la Interne este Constantin Dudu Ionescu, actual consilier prezidential pe probleme de securitate nationala.

Se estimeaza ca sambata, Ciolos va anunta propunerile sale urmand ca luni si marti sa aiba audierile parlamentare dar si votul de investitura. Cum toata lumea crede ca noul guvern nu va avea probleme la acest vot se crede ca in aceiasi zi va avea loc si depunerea juramantului in fata presedintelui Iohannis.  

Alte stiri din Politic

Ultima oră