Băsescu susţine repatrierea familiei de români din Norvegia

12 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu susţine repatrierea familiei de români din Norvegia

Liderul MP susţine că acest caz este revoltător şi că statul român trebuie să fie extrem de ferm. "Nu este posibil așa ceva sau e de neacceptat, cel puțin în România. Copiii aceia sunt acum cetățeni români, au certificate de naștere emise de autoritatea română", a spus Băsescu.

El a sugerat că statul roman ar trebui să conteste modul în care copii au fost luaţi din familie. "Și poate să se îngrijească să respingă modul abuziv, pentru că este un mod abuziv de a lua copiii din familie", a spus Băsescu. El a adăugat că aceşti copii au fost luați din familie fără o hotărâre judecătorească, şi nu temporar, deoarece au fost plasați într-o procedură de adopție internațională.

"Cum poți să faci așa ceva, luându-i din familie fără o hotărâre judecătorească? Că nu i-a luat de la un orfelinat unde erau în grija statului. Mama lor era statul norvegian... Nu, mama lor era o femeie și tatăl lor era un bărbat, care formau o familie. Deci, îi împrăștii la diverse familii, o dată, și, pe urmă, iei un copil de patru luni de la sânul mamei? Ce stat este acesta? (...) Când, tu, stat norvegian, ajungi să iei decizii de a lua copiii unei familii în baza a ce spune un copil de cinci ani investigat de niște șmecheri psihologi ca să afle dacă i-a dat mama sau tata o pălmuță la fund", a mai spus liderul MP.

Alte stiri din Politic

Ultima oră