Băsescu, despre protestele de la Chișinău: Guvernul Filip nu este creditat de populaţie, dar lucrurile pot să revină sub control

21 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Băsescu, despre protestele de la Chișinău: Guvernul Filip nu este creditat de populaţie, dar lucrurile pot să revină sub control

"Pe fond, nu se rezolvă, dar este un respiro. Este clar că guvernul Filip (Pavel Filip – n.r.) nu este creditat de populaţie şi în mod deosebit de electoratul proeuropean cu foarte multă încredere, însă, până una-alta, s-a stabilizat situaţia politică: ţara are guvern şi lucrurile pot să revină sub control", a spus Băsescu la B1 TV.

Citește și Clădirea Parlamentului Republicii Moldova, devastată de protestatari. Jandarmii, bătuți de mulțime (VIDEO)

Fostul președinte a precizat că marea problemă cu care se confruntă Moldova este legată de bugetul de stat.

"Parlamentul în momentul de față are capacitatea să desemneze și să numească un nou președinte. Nu văd un motiv de instabilitate pe problema președintelui. Poate să vină doar dacă acest Guvern nu ia urgent măsuri, trebuie asigurate salariile în sistemul bugetar. Priotatea ar fi bugetul și sursele de finanțare pentru că bugetul nu acoperă nevoile de cheltuieli ale Republicii Moldova", a mai spus Traian Băsescu. 

Citește și Autorităţile române îndeamnă la calm, în cazul protestelor de la Chişinău

Reamintim că Filip împreună cu echipa sa de miniștri au depus jurământul, aseară, în fața președintelui Republicii Moldova, după ce, anterior, Parlamentul aprobase, într-o ședință care a durat doar 32 de minute, programul de activitate al Guvernului și lista cabinetului Filip.

Citește și Noul Guvern de la Chișinău. Lista oficială cu viitorii miniștri din Cabinetul Pavel Filip

Tot ieri, mii de oameni s-a adunat în fața clădirii legislativului manifestând împotriva învestirii Guvernului Filip. După învestire, aceștia au înconjurat Parlamentul pentru a nu le permite deputaților să iasă din clădire.

Protestatarii au forțat o uță laterală a Parlamentului și au pătruns în Parlament, însă au fost scoși de forțele de ordine. Zece persoane, printre care și patru polițiști, au fost răniți în urma altercațiilor. Printre cei agresați a fost și deputatul liberal Mihai Ghimpu.

Citește și Noi proteste la Chișinău. Platforma Demnitate și Adevăr îndeamnă oamenii să iasă în stradă (VIDEO)

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră