Băsescu: Kovesi crede că tot poporul e un popor de proşti. Hellvig să-şi pregătească valijoara

26 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu: Kovesi crede că tot poporul e un popor de proşti. Hellvig să-şi pregătească valijoara

Fostul preşedinte Traian Băsescu a acuzat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că manipulează opinia publică, abuzul în serviciu neavând nici o treabă cu corupţia. El l-a sfătuit pe şeful SRI, Eduard Hellvig,  să-şi pregătească valijoara deoarece ar putea fi acuzat şi el de abuz în serviciu. 

”M-am uitat la disperarea cu care doamna Kovesi anunța (la bilanțul DNA pe 2016 - n.r.) 2.150 de dosare pe abuz în serviciu. Vă rog să mă credeți că mi-am dat seama că femeia asta crede că tot poporul ăsta e un popor de proști pe care crede că-i poate manipula. Abuzul, pe definiția pe care a avut-o... e o definiție de tip stalinist, sovietic, în care lasă la interpretare în funcție de interesele politice. E infracțiune de serviciu, nu are nicio treabă cu corupția", a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la B1Tv.

Băsescu a susţinut, totodată, că în toate statele Uniunii Europene nu există 100 de dosare pe abuz în serviciu. El a mai spus că, aparent, comportamentul procurorilor este inexaplicabil.

Băsescu i-a acuzat pe şefa DNA şi pe procurorul general că s-au bătut să menţină definiţia abuzului în serviciu care nu se mai regăseşte  în nici o altă ţară din Uniunea Europeană şi care nu are nimic comun cu abuzul de putere.

”Revolta mea e că doamna Kovesi a stricat ce s-a construit timp de zece ani, a decredibilizat instituția prin spectacolul penibil al cătușelor din 2015 și 2016", a afirmat fostul preşedinte.

El a acuzat DNA că a recurs la standarde duble în dosarul Gala Bute. "În timpul mandatului doamnei Udrea s-a organizat Gala Bute şi s-a plătit publicitate. După doamna Udrea, următorul ministru la acest minister, a fost domnul Hellvig. Dânsul a plătit publicitate. A promovat frunza în concertul Lady Gaga. De ce nu ar merge şi domnul Hellvig la un abuz în serviciu pentru Lady Gaga?", s-a întrebat Băsescu.

El a remarcat că Elena Udrea nu a primit aplauze, ci a fost fluierată. "Unul are abuz în serviciu, altul e directorul SRI. Eu l-aş sfătui pe Hellvig să-şi pregătească valijoara că Elena Udrea a fost băgată la beci preventiv pentru promovarea de la Gala Bute. Hellvig a plătit publicitate pentru logo-ul de turism la concertul Lady Gaga. Şi la fel ca şi Udrea, dl Helvig nu a semnat nici o hârtie. Dar aşa e viaţa te pedepseşte cumplit prin realităţile ei", a conchis Băsescu.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră