Băsescu îl face praf pe Iohannis şi dezvăluie numele viitorului premier: "Este o mizerie provincială!"

07 Noi 2015
Băsescu îl face praf pe Iohannis şi dezvăluie numele viitorului premier:
 Reacţie dură a fostului preşedinte Traian Băsescu după consultările avute de Klaus Iohannis cu reprezentanții societății civile. Într-un mesaj postat pe Facebook, Băsescu îl acuză pe preşedintele Iohannis că, de dragul imaginii, sacrifică "stabilitatea guvernamentală" şi spune că "teatrul consultărilor prelungite este o mizerie provincială care nu se ridică la nivelul celui mai important om în stat".
 
"Este doar o părere. Uneori, un președinte poate lucra și la imaginea lui. Dar, dacă pentru imagine sacrifici stabilitatea guvernamentală, cu siguranță este un cost prea mare pentru țară, mai ales cînd știi numele premierului Cioloș pe care vrei să-l desemnezi. În afara desemnării imediate a premierului, teatrul consultărilor prelungite este o mizerie provincială care nu se ridică la nivelul celui mai important om în stat", a scris Băsescu, vineri seara, pe pagina sa de Facebook.
 
Ieri, Klaus Iohannis a anunțat că va convoca o nouă rundă de consultări la începutul săptămânii viitoare, precizând că discuţiile de până acum nu sunt suficiente, fiind vorba de o situație specială.
 
"Toată lumea a înțeles că e vorba de mai mult decât o schimbare de guvern, că electoratul și piața sau strada așteaptă schimbări în abordarea politică, așteaptă mai multă curățenie, mai multă seriozitate, mai multe soluții, mai multă transparență în politică. Aceste lucruri au fost bine înțelese și m-am bucurat. Am constatat (...) că nu a venit nimeni cu o propunere de prim ministru. E o noutate în politica românească. N-a venit nimeni cu idei fixe, toți au venit cu multă deschidere, toți au venit cu deschidere spre soluții care sunt și așteptate și dorite", a explicat Iohannis.

Alte stiri din Politic

Ultima oră