Băsescu îl critică pe Iohannis că dă rateuri, după ce şi el a făcut la fel

02 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu îl critică pe Iohannis că dă rateuri, după ce şi el a făcut la fel

„Preşedintele Iohannis a ratat un moment în care putea transmite copiilor şi nepoţilor noştri respectul pentru istoria românilor!Pe toţi ne-a durut sufletul de drama de la Colectiv. Sau de drama de la Paris. Dar niciodată aceste tragedii nu justifică anularea recepţiei Preşedintelui de Ziua Naţională.

Preşedintele României are obligaţia să ţină cont de istoria ţării sale şi să cinstească atât Marea Unire, cât şi memoria celor 880.000 de soldaţi şi 250.000 de civili români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial. Fără jertfa lor, Marea Unire nu era posibilă! Prin ceremonia (întârziată) de la Senat, ne arătăm lumii întregi ca un stat fără reguli şi respect pentru propria istorie!”, a scris Băsescu pe Facebook.

La Senat, preşedintele acestui for, Călin Popescu Tăriceanu, a organizat miercuri o şedinţă solemnă dedicată Zilei Naţionale a României. Au fost prezenţi premierul Dacian Cioloş, fostul preşedinte Emil Constantinescu, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, veterani şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe şi ai corpului diplomatic.

„Presedintele României, prin Cabinet, a transmis că are un program încărcat şi nu poate să participe”, a explicat Tăriceanu. Preşedintele Iohannis nu şi-a făcut public programul de astăzi, singurele activităţi aduse la cunoştinţa opiniei publice fiind promulgarea a patru legi. Tăriceanu a mai spus că nu ştie de ce foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Traian Băsescu nu au participat la şedinţa solemnă.

Alte stiri din Politic

Ultima oră