Băsescu: Eşec jenant la Sofia. Iohannis, victima unor incompetenţi

17 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu: Eşec jenant la Sofia. Iohannis, victima unor incompetenţi

"Preşedintele Iohannis a plecat la Sofia având ca obiectiv să obţină oficial acordul Bulgariei pentru a se crea o Flota NATO (România, Bulgaria, Turcia) la Marea Neagră. Cum a fost posibil ca Preşedintele Iohannis să plece la Sofia cu un obiectiv anunţat, iar la Sofia să primească un refuz public de la bulgari?! Cum au pregătit MAE, MApN, consilierii preşedintelui obţinerea acordului Bulgariei? De ce SIE nu l-a prevenit pe Preşedinte?", se întreabă Traian Băsescu, vineri,  într-o postare pe Facebook.  

Fostul şef al statului susţine că preşedintele Iohannis a fost victima unor incompetenţi şi a creat un eveniment politic negativ, greu de surmontat din punct de vedere al credibilităţii în interiorul NATO, dar şi în interiorul UE.

"Un Preşedinte nu face o vizită bilaterală pentru a fi refuzat de parteneri, ci o face doar în momentul în care înţelegerea este negociată până la detaliu, iar rostul vizitei este acela de a valida şi parafa înţelegerea. Altfel, Preşedintele este penibil", conchide Băsescu.

 

Citiţi şi: Iohannis, refuzat în faţă de bulgari. Vecinii de la sud vor dragoste şi pace la Marea Neagră

            Ponta îl caută pe Iohannis în Bulgaria şi dă de Ceauşescu...

Alte stiri din Politic

Ultima oră