Bănicioiu: Legea lui Gorghiu, un proiect de amendare a populației României cu sume cuprinse între 10% și 50% din costul tratamentului

12 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Bănicioiu: Legea lui Gorghiu, un proiect de amendare a populației României cu sume cuprinse între 10% și 50% din costul tratamentului

Propunerea de lege a PNL pe acest subiect nu are legătură cu prevenția în sine, ci este un proiect de amendare a populației, a declarat vicepreședintele social-democrat Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, într-o conferință de presă.

 "Prevenția este un deziderat cu care suntem de acord. Orice medic și orice societate vrea să încurajeze programele de prevenție, dar această lege nu are nicio legătură cu prevenția în sine. Asta o puteți vedea și din expunerea de motive și din legea în sine. Este, practic, un proiect de amendare a populației României cu sume cuprinse între 10% și 50% din costul tratamentului. Și asta o vedeți scris negru pe alb în proiectul legislativ. Deci, în loc să ne punem problema de a asigura tratamente cât mai inovatoare, cât mai folositoare pacienților, (...) văd că venim cu tot felul de idei, una mai năstrușnică decât cealaltă, menite să distrugă ce a mai rămas bun din sistemul sanitar", a afirmat Bănicioiu.

El a spus că PSD nu respinge în totalitate proiectul, ci doar în forma propusă de PNL.

De asemenea, Bănicioiu spune că nu există aparatura necesară la nivelul spitalelor pentru efectuarea unor anumite tipuri de investigații precum cele menționate în expunerea de motive a proiectului de lege privind prevenția.

"Trebuie medici, trebuie infrastructura necesară dezvoltată în toată țara, în toată România. Deci și pacienții din zonele defavorizate, din zonele rurale trebuie să aibă acces înainte de a introduce o restricție eventual. Nu poți introduce restricții până nu asiguri cadrul și mai ales modalitatea. (...) Haideți să facem întâi infrastructura unde poți într-adevăr să-l trimiți în bolnav. (...) Ar trebui continuate aceste programe de dezvoltare a infrastructurii. (...) Cred că Parlamentul aici poate să ajute, mai ales că Parlamentul votează legea bugetului de stat. (...) Și, ulterior, da, discutăm și tot felul de programe de prevenție care, repet, și în momentul de față există", a afirmat Bănicioiu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră