Arestarea preventivă pentru Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova, prelungită cu 30 de zile

11 Noi 2015
Arestarea preventivă pentru Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova, prelungită cu 30 de zile
Mandatul de arestare preventivă pe numele lui Vlad Filat, fost premier și lider al Partidului Liberal-Democrat din Republica Moldova (PLDM), a fost prelungit cu încă 30 de zile, la cererea procurorilor anticorupție, informează agenția de presă Unimedia.

Vlad Filat va rămâne în arest până pe 14 decembrie. Decizia a fost luată de judecătoria sectorului Buiucani din Chișinău, demersul procurorilor fiind examinat timp de peste opt ore.

Procurorul care instrumentează acest caz, Adriana Bețișor, a subliniat că judecătorii au luat în calcul toate probele aduse de procurori și astfel au admis demersul acestora. De asemenea, procurorul a menționat că până în prezent au fost audiate mai multe persoane cu funcții publice. Audierile vor continua și în perioada următoare.

Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie de către ofițerii ai Consiliul Național Anticorupție (CNA), după ce la solicitarea procurorului general parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară. Trei zile mai târziu, Vlad Filat a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat penal pentru corupție și fraude din sistemul bancar al Republicii Moldova și riscă până la 15 ani de închisoare.

Alte stiri din Politic

Ultima oră