Ana Birchall: România trebuie să ratifice cât mai curând Conventia de la Istanbul pentru a combate violența domestică și orice altă formă de violență asupra femeii

01 Aug 2015
Ana Birchall: România trebuie să ratifice cât mai curând Conventia de la Istanbul pentru a combate violența domestică și orice altă formă de violență asupra femeii
Deputatul PSD Ana Birchall a declarat, la împlinirea unui an de la intrarea în vigoare a Conventiei de la Istanbul, că România trebuie să se implice în continuare, cu toată determinarea si responsabilitatea, în combaterea flagelului numit violență domestică, inclusiv prin ratificarea Conventiei de la Istanbul.

'În calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, unul dintre principalele mele obiective a fost semnarea și ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul. Mă bucur că astăzi, la 1 an de la intrarea în vigoare a Convenției, România se află alături de statele semnatare și că toate eforturile instituționale și personale au dat rezultate. Semnarea Convenției de către România la 27 iunie 2014 a transmis un semnal politic pozitiv, prin angajamentul ferm al țării noastre de a respecta și promova în plan intern și global o serie de măsuri ferme prin care să se asigure prevenția și combaterea adecvată a fenomenului violenței, atât a celei îndreptate împotriva femeilor, cât și a celei domestice, ' a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

'Executivul condus de Victor Ponta, prin Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Sănătății precum și prin Ministerul Afacerilor Externe, a avizat favorabil proiectul de lege privind ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul. Este necesar ca și celelalte ministere să avizeze favorabil proiectul de lege astfel încât, în cel mai scurt timp, România să poată ratifica Convenția, un act de referință în domeniul combaterii violenței. Cred că este și de datoria noastră, a Parlamentului, să transformăm cât mai curând un reper istoric pentru România în voință politică' susține deputatul PSD Ana Birchall.
 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Politic

Ultima oră